Kütahya Valiliği
Kütahya Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Kütahya Valiliği
Kütahya Valiliği

BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN HİBE EDİLEN MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNULMUŞTUR.

28 Şubat 2023
MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ
MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ
MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ
MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ

     İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Kütahya il merkezinde belirlenen 14 ayrı noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi konuldu.

     Bakanlığımızca Kütahya Belediye Başkanlığı’na çevre kirliliğinin giderilmesi (Sıfır Atık Uygulaması) kapsamında hibe edilen 1.500.000,00 TL şartlı nakdi yardım kapsamında alınmış olan 7 bölmeli 14 adet mobil atık getirme merkezi vatandaşların hizmetine sunuldu.

     Bakanlığımızın desteğiyle kente kazandırılan mobil atık getirme merkezleri; vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği, Millet Bahçesinin bulunduğu bölgeye, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne, Kent park karşısına, Modern Kütahya bölgesine, Necip Fazıl Kısakürek Okulu civarına, Cumhuriyet Mahallesine, 30 Ağustos İş Merkezi olduğu bölgeye, Dumlupınar, Zafertepe, Atakent, Hilalkent mahallerine ve Zafer meydanına olmak üzere 14 adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirildi. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan, kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması, geri kazanım veya bertarafa gönderilmek üzere bırakılması amacıyla oluşturulan atık getirme merkezlerinde elektrikli ve elektronik eşyalar, kâğıt, karton, plastik, metal, cam, bitkisel atık yağ ve pil gibi ürünler yerinde ayrıştırılıyor. Mobil Atık Getirme Merkezleri havanın, toprağın, yüzey ve yeraltı sularının kirlenmesi ile koku ve gürültü gibi çevre üzerindeki olumsuz etkileri, insan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını azaltması ve önlemesi açısından oldukça önemli. Mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar, patlayıcı ve radyoaktif atıkların kabul edilmediği atık getirme merkezlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır