Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün, Geleneksel ve Sanatsal İfade ile İklim Değişikliği Ulusal teması kapsamında İl Müdürlüğü personeli tarafından “İklim Değişikliği ile Mücadelede Bilgi Kapasitesinin Artırılması ve Farkındalık” konusunda Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü personeline eğitim verilmiştir.
Dünyada meydana gelen iklim krizi, ağırlaşan etkileriyle her geçen gün artmaktadır. Kuraklıklar, seller ve biyoçeşitliliğin kaybı gibi tehditler, artık uzak bir geleceğin senaryoları değil, bugünün gerçekleridir. İklim değişikliği yalnızca çevresel bir sorun değil, ekonomiden sosyal düzene, küresel istikrardan insan güvenliğine kadar pek çok alanda etkisini hissettiren kapsamlı bir krizdir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel felaketler iklim değişikliği ile mücadelede ciddi, kararlı ve hassas politikalar gerektirmektedir. Sürdürülebilir bir gelecek planlamak için iklim değişikliği ile mücadeleyi gündemimizin ön sıralarında tutmaktayız. İklim değişikliği, azaltım ve uyum stratejileri, ulusal katkı beyanı ve 2053 net sıfır hedefiyle Türkiye, sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği arasındaki dengeyi sağlama konusundaki kararlılığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Bakanlığımızın talimatları kapsamında “Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü” personellerine verilen eğitim İklim değişikliğine uyum çalışmalarının yerel düzeyde yaygınlaşması sağlayan adımlar arasında yer almaktadır.