- Anasayfa
- Duyurular
-
Milli Emlak Duyuruları
-
Aslanapa İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
ASLANAPA MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN AÇIK TEKLİF USULÜ İLE SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALIN İLANI
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Sit Trampa Kapsamında Trampası Yapılabilecek Hazine Taşınmazları
-
Aslanapa Milli Emlak Şefliğinden Açık Teklif Usulü Satışı Yapılacak Olan İlan Hakkında
-
Merkez İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Gediz İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Çavdarhisar İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Emet İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Emet Milli Emlak Şefliğinden Taşınmaz İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınır ve Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Hisarcık İlçesi Taşınır Mal İlanı (Tüfek)
-
-
Projelerimiz
-
İletişim
- Anasayfa
- Duyurular
-
Milli Emlak Duyuruları
- Projelerimiz
- İletişim
Milli Emlak Duyuruları
-
Aslanapa İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
ASLANAPA MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN AÇIK TEKLİF USULÜ İLE SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALIN İLANI
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Sit Trampa Kapsamında Trampası Yapılabilecek Hazine Taşınmazları
-
Aslanapa Milli Emlak Şefliğinden Açık Teklif Usulü Satışı Yapılacak Olan İlan Hakkında
-
Merkez İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Gediz İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Çavdarhisar İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Emet İlçesi 2B Hak Sahipleri İlan Listesi
-
Emet Milli Emlak Şefliğinden Taşınmaz İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınır ve Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Hisarcık İlçesi Taşınır Mal İlanı (Tüfek)
-
Kütahya - Hisarcık Milli Emlak Şefliğinden Açık Teklif Usulü ile Satışı Yapılacak Taşınmaz Malların İhale İlanı
-
Dumlupınar Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Domaniç Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Tüfek Satış İlanı
- 25 Haziran 2026
HAZİNE TAŞINMAZLARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU
Bilindiği üzere; 2/B taşınmazlarının satışına ilişkin işlemler 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında, Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin işlemler 6292 sayılı Kanun ile 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ve İmar Barışına (Yapı Kayıt Belgesi) ilişkin işlemler ise 3194 sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi kapsamında yürütülmektedir.
22/05/2026 tarihli ve 33261 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan 7579 saylı Tapu Kanunu İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Başvuru ve Ödeme Sürelerinin Uzatımı başlıklı geçici 1 maddesi ile;
- A) 29/06/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin ve geçici 22 nci maddesi kapsamında Hazineye ait taşınmazların, 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2/B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak; Süresi içinde başvuru yapmayanların başvuru süresi, Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içinde ödemeyenlerin ödeme süresi, Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi, 31/12/2026 tarihine kadar uzatılmıştır.
- B) 6292 sayılı Kanunun 7 nci maddesi kapsamında süresi içinde iade başvurusunda bulunmayanlar ile geçici 8 inci maddesi kapsamında olanların başvuru süresi 31/12/2026 tarihine kadar uzatılmıştır.
- C) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesi (İmar Barışı) kapsamında yapı kayıt belgesi alınan yapıların bulunduğu Hazineye ait taşınmazların yapı kayıt belgesi sahiplerine satışında, süresi içinde satın alma başvurusu yapmayanların başvuru süresi ile taksitli satışlarda sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi 31/12/2026 tarihine kadar uzatılmıştır.
Buna göre. 2/B taşınmazlarının 6292 sayılı Kanun kapsamında ve Hazineye ait tarım arazilerinin 4706 ve 6292 sayılı Kanunlar kapsamında satışı ile İmar Barışı kapsamında Hazine taşınmazı üzerinde bulunan yapı için Yapı Kayıt Belgesi alınan taşınmazların satışına ilişkin;
- Süresi içinde başvuru yapmayanların başvuru süresi,
- Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi,
- Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi,
31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılmış olup, 31 Aralık 2026 tarihinden önce başvuru ve ödeme süresi sona eren tüm hak sahipleri bu imkândan yararlanarak 31 Aralık 2026 tarihine kadar başvuru ve ödeme yapabilecektir. Başvurular İl Merkezi ve merkeze bağlı mahalle ve köylerde bulunan taşınmazlar için Kütahya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne (Milli Emlak Müdürlüğü), İlçe merkezi ve ilçelere bağlı mahalle ve köylerde bulunan taşınmazlar için ilgili Milli Emlak Şefliklerine yapılacaktır.
İlanen duyurulur.