- Anasayfa
- Duyurular
-
Milli Emlak Duyuruları
- Projelerimiz
- İletişim
Milli Emlak Duyuruları
-
Emet Milli Emlak Şefliğinden Taşınmaz İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınır ve Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Hisarcık İlçesi Taşınır Mal İlanı (Tüfek)
-
Kütahya - Hisarcık Milli Emlak Şefliğinden Açık Teklif Usulü ile Satışı Yapılacak Taşınmaz Malların İhale İlanı
-
Dumlupınar Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Domaniç Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Tüfek Satış İlanı
- 06 Haziran 2017
Her Bin Ton Atık Cep Telefonundan Bir Kilogram Altın Geri Kazanılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında altın, gümüş gibi değerli metaller ihtiva eden ve kullanım ömürlerini tamamlayarak toplanan her bin ton atık cep telefonundan, bir kilogram altın geri dönüşümü sağlandı.
Bakanlığın çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla buzdolaplarından cep telefonlarına, küçük ev aletlerinden oyuncak ve tıbbi cihazlara kadar geniş bir yelpazede elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşümüne yönelik çalışmaları sürüyor.
Bu kapsamda teknolojik yaşamın bir parçası haline gelen ve sürekli yeni modelleri piyasaya sürülen cep telefonları da geri dönüşümü yapılan atıklar arasında yer alıyor.
Bileşiminde altın, gümüş gibi değerli metaller bulunan, kullanım ömürlerini tamamlamış cep telefonları toplanarak, ekonomiye "altın" kazanç oluşturuluyor. Her bin ton atık cep telefonundan, bir kilogram altın geri kazanımı yapılıyor.
Bakanlıkça, cep telefonunun yanı sıra tüm elektrikli ve elektronik eşyanın geri kazanımı önemle takip ediliyor.
- 145 bin ton elektronik atık ekonomiye kazandırıldı
Bu çerçevede 63 işleme tesisine lisans veren Bakanlık tarafından, 2012'den bugüne 145 bin ton elektrikli ve elektronik atık da yasal mevzuat kapsamında ekonomiye geri kazandırıldı.
Bu tür atıkların ayrı toplanması ve işlenmesi konusunda farkındalığın artırılması ile daha yüksek miktarlarda elektronik atık toplanması ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanması da planlanıyor.