- Anasayfa
- Duyurular
-
Milli Emlak Duyuruları
- Projelerimiz
- İletişim
Milli Emlak Duyuruları
-
Emet Milli Emlak Şefliğinden Taşınmaz İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Taşınır ve Taşınmaz Satış ve Kira İhaleleri İlanı
-
Hisarcık İlçesi Taşınır Mal İlanı (Tüfek)
-
Kütahya - Hisarcık Milli Emlak Şefliğinden Açık Teklif Usulü ile Satışı Yapılacak Taşınmaz Malların İhale İlanı
-
Dumlupınar Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Domaniç Milli Emlak Şefliğinden İhale İlanı
-
Kütahya Milli Emlak Müdürlüğünden Tüfek Satış İlanı
- 05 Mart 2025
İklim Değişikliği İle Mücadelede Eğitimleri Fethi Güzen İşitme Engelliler Okulunda Verilmiştir.
Kütahya
Kütahya Valiliği “İl İzleme Komisyonu” tarafından oluşturulan eylem planı kapsamında Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan bireylere ve ailelerine yönelik İklim Değişikliği konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi için Fethi Güzen İşitme Engelliler İlkokul/Ortaokulunda İl Müdürlüğü personeli tarafından “İklim Değişikliği ile Mücadelede Bilgi Kapasitesinin Artırılması ve Farkındalık” konusunda eğitim verilmiştir.
Fosil yakıtların yakılması, sanayi süreçleri, arazi kullanımı değişiklikleri ve ormansızlaşma gibi çeşitli insan etkinlikleri sonucunda, önemli sera gazlarının atmosferdeki birikimleri sanayi devriminden beri hızla artmakta ve doğal sera etkisi kuvvetlenmektedir. Kuvvetlenen sera etkisinin en önemli ve açık etkisi, Yerküre’nin enerji dengesini üzerinde ek bir pozitif ışınımsal zorlama oluşturarak, Yerküre iklimini ısıtmaktadır. Sera gazlarının atmosferik birikimlerindeki artışların, sıcaklık, yağış, nem, rüzgar gibi değişkenlerde bölgesel ve küresel değişikliklere yol açmakyadır. Küresel sıcaklıklardaki artışlara bağlı olarak, hidrolojik döngünün değişmesi, kara buzullarının ve deniz buzlarının erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, sıcak hava dalgalarının şiddet ve sıklığının artması, bazı bölgelerde ekstrem yüksek yağışların ve taşkınların, bazı bölgelerde ise kuraklıkların daha şiddetli ve sık oluşması gibi, sosyo-ekonomik sektörleri, ekolojik sistemleri ve insan yaşamını doğrudan etkileyecek önemli değişikliklerin oluşmaktadır. Eğitimimizin amacı, hava, iklim, iklimsel değişkenlik ve değişiklik kavramları, geçmişteki iklim değişiklikleri, doğal ve kuvvetlenen sera etkisi ve insan kaynaklı iklim değişikliği ile gözlenen ve öngörülen küresel iklim değişimlerinin değerlendirilmesini yapmaktır.
Bakanlığımızın talimatları kapsamında “Fethi Güzen İşitme Engelliler İlkokul/Ortaokul” öğrencileri ve velilere verilen eğitim İklim değişikliğine uyum çalışmalarının yerel düzeyde yaygınlaşması sağlayan adımlar arasında yer almaktadır.